samen

OVER SAMENSamen kom je verder. De naam SAMEN heeft een dubbele betekenis.

Enerzijds lees je het woord gewoon als woord, namelijk 'samen'. Omdat je er niet alleen voor staat in jouw proces. We gaan samen op pad, stap voor stap. Ik begeleid jou in jouw traject om jouw energie terug te vinden, te kijken naar wie jij in essentie bent en innerlijke rust te leren ervaren. 


Anderzijds is SAMEN ook een acroniem:

Stress-en burn-out, Aandacht, Mindfulness, Energie, Nu. De kern van wat ik met jou wil delen teruggebracht in één woord. Mijn uitgereikte hand naar jou.

SIMON

Coach & trainer

Ik ben Simon, geboren in 1994 in Gent. Ik merk dat het niet zo eenvoudig is om over mezelf te schrijven, dat doe ik niet zo vaak. Tijdens onze weg samen gaat het tenslotte over jou. Toch vind ik het belangrijk om jou wat inzicht te geven in mijn verhaal, want ik ben ervan overtuigd dat er misschien wel raakvlakken zijn met dat van jouGraag zet ik mijn innerlijke deur open en laat ik je even binnenkijken.


Nog niet zo heel lang geleden zag mijn leven er zo uit: niets te kort gekomen in mijn opvoeding, een lieve vrouw, huisje gekocht, scheidsrechter in het veldvoetbal en binnen mijn job enkele keren 'weggeplukt' door een andere organisatie, waarbij me telkens een mooiere functie aangeboden werd. 


"Niets aan de hand toch?", hoor ik je zo denken. Dat dacht ik ook. Toch merkte ik dat er vanbinnen altijd "iets" was. Ik bleef met een gevoel zitten dat ik geen plaats kon geven en waarvan ik niet kon achterhalen van waar het vandaan kwam. Het gevoel kon zich naar de buitenwereld als geen ander verstoppen. Af en toe liet het zich wel eens zien, voornamelijk in frustraties, boosheid en strengheid voor mezelf. 


Ik ging op zoek naar wat dat "iets" was. De eerste stap in die zoektocht zette ik door het volgen van het postgraduaat "The Human Centered Organisation" aan de Artevelde Hogeschool. In dit traject kwam ik in aanraking met mindfulness als motor voor persoonlijke groei. Mijn eerste stappen naar zelfzorg en bewustwording waren gezet. 


Die stappen waren niet altijd even eenvoudig. Ik werd op verschillende momenten erg geconfronteerd met mezelf, met dat "iets". Ik werd me stilaan meer en meer bewust van wat mijn lichaam me allemaal wou vertellen en hoe ik in het leven wou staan. Daar horen keuzes maken ook bij. 


Zo besliste ik om te stoppen als scheidsrechter. Na meer dan 11 jaar. Het was een hobby die ik altijd graag heb gedaan, maar waarvan ik op dat moment voelde dat dit niet meer aansloot bij mijn veranderende leefwereld. 


Simon

Eenmaal ik had geproefd van deze mogelijkheden wou ik me verder verdiepen in de richting van stressmanagement en mindfulness om anderen te helpen met hun stressklachten en ondersteuning te kunnen bieden bij een burn-out.

Naast stress-en burn-out coach ben ik ook mindfulnesstrainer, waarbij ik met veel passie groepstrajecten begeleid om samen op zoek te gaan naar innerlijke rust en aandacht te hebben voor het nu. Zo krijg ik de kans om wat het voor mij heeft betekent te delen met anderen. 


In de loop van 2021 werd ik zelf geconfronteerd met een burn-out. Lange periodes van stress en te weinig zelfzorg.

Op het moment dat ik rust nodig had, nam ik die niet. 


Deze periode heeft me nog verdere stappen laten zetten en meer verdieping gebracht, ook al is dat niet altijd eenvoudig geweest. Ik heb hieruit geleerd dat de obstakels die we op ons pad tegenkomen leerkansen bieden. Ik kijk hier dan ook dankbaar op terug. Vanuit deze dankbaarheid en inzichten is SAMEN ontstaan.


Zo zie je, ik heb ook mijn eigen weg afgelegd en ben nog steeds onderweg.

We zijn allemaal continu in ontwikkeling en groei. Mooi toch? 


Ik kijk er naar uit je te mogen ont-moeten. 


Namasté, 

Simon

Mindfulnesstrainer

Instituut voor Aandacht en Mindfulness


Compassietrainer

Instituut voor Aandacht en Mindfulness


Stress-en burn-out coach

YourCoach


Perfectionismecoach

Het Ontwikkelingsinstituut


The Human Centered Organisation

Artevelde Hogeschool (postgraduaat)


Mindfulness Based Practitioner

Artevelde Hogeschool

*Onderdeel van Postgraduaat The Human Centered Organisation

Master Handelswetenschappen

Universiteit Gent

OPLEIDINGEN 

WAT ANDEREN ERVAREN

"Wat ik ervaren heb bij jou als coach is eerst en vooral dat je een grote rust uitstraalt, wat me al onmiddellijk op mijn gemak stelt. Je straalt ook vertrouwen uit, waardoor het makkelijker is voor mij om me open te stellen en zaken te delen. Ik kan er vanop aan dat hetgeen wordt gezegd in de sessies, ook onder ons zal blijven. Dit punt geeft me een veilig gevoel. Je brengt mijzelf tot nieuwe inzichten. Zo begrijp ik iets beter waar de punten liggen waaraan er dienen te worden gewerkt. 


Je pakt de coaching heel professioneel aan en zorgt ook voor een duidelijke feedback achteraf. Verder bespreek je ook duidelijk de volgende stappen en plant ook onmiddellijk volgende sessies. Dank je wel hiervoor!"

Natalie

"Ik vind je een topkerel en een steengoede coach. Je rustige stijl, je alerte blik, je nabij-zijn, je pientere aanwezigheid, sieren je. Je bescheidenheid ook, maar je mag echt wel weten dat je echt goed bent in wat je doet. Zeer integer en in staat tot diepe verbinding."

Joke

"Ik heb genoten van de mindfulnessessie. Het voelde erg veilig en verwelkomend aan. Je straalt zachtheid en vertrouwen uit. Dank je dat ik erbij mocht zijn."

Sophie